Port Douglas

Flygresan från Hongkong gick bra. Faktiskt kändes den inte oändlig, även om den var över 7 timmar trots allt. Cathay air hade dock inte lyckats med menyn denna gång och middagen var i princip oätlig med stora broskbitar där det borde varit grytkött…

Vi anlände kl 04.10 på morgonen till Cairns. Utanför tullen stod en chaufför för att hämta upp oss och ett par till. Att resa in i Australien går bra, förutsatt att man är vit, har rent mjöl i påsen (och rena skor) samt fyllt i lappen där man lovar på heder och samvete att inte ha ditten med sig, och göra datten… En söt hund nosade på oss flera gånger, en fin liten knarkhund, med vänligt utseende, men hårt arbetande!

Vi anlände till Port Douglas kl 6 på morgonen, ingen nattportier, entrén låst. Eftersom vi inte sovit en blund på natten kände vi oss tämligen utmattade och lade oss på trappan utanför till kl halv åtta då första personal dök upp.
Efter diverse diskussion fick vi dock vårt rum (jättefint) och kunde luta oss några timmar innan vi gick ut på en rekognoseringstur på stan.

Idag fredag har vi kollat in marinan och åkt en liten båttur bland mangrove och krokodiler i närheten…
Imorgon Stora Barriärrevet! På söndag linbana over regnskogen och tågresa. Måndag morgon reser vi till Cairns för vidare befordran till Adelaide.

Först en fråga: vad är det för frukt/grönsak på bilden? Skall vara bra för magen… Bilden tagen på en marknad i Hongkong.

IMG_5842-0.JPG

Annonser

Ett svar

  1. Min botaniska ådra säger mig att det är Röd Pitahaya, eller Drakfrukt som man kan säga när man diskuterar frukten med lekmän. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: