Adelaide och Kangoroo Island

Nu är vi åter från en tvådagarsresa på Kangoroo Island. Denna ö ligger ca en timmes bussresa söder om Adelaide. Man tar därefter en färja från fastlandet, som anländer Kangoroo Island efter ca 1 timmes resa (18 km över vattnet).

Kangoroo Island är till stora delar en nationalpark med målsättning att bevara landskapets karaktär så att kängurur, koalor, fåglar och andra djur kan leva där. En hel del fårfarmar finns också på ön, som är 15 mil lång ungefär.

I nationalparken sträckte buskvegetation ut sig oändligt, en helt oigenomtränglig naturtyp som i vissa stycken liknar vår egen fjällnatur ovan trädgränsen. I den bor wallabys, den sort som utvecklats på denna ö. Små feta rackare, som bara kommer fram på natten!

I övrigt fanns koalor, högt upp i eulalyptusträden, där de knaprade på bladen, sov (20 tim/dag) och fortplantade sig!
Vi såg också jättegiftiga ormar, australiensiska sjölejon, nyzeeländska pälssälar, otroliga fåglar, liguriska honungsbin osv.
Vi besökte olika andra naturtyper, små samhällen med intressant historia, ett eukalyptusoljedestilleri, en honungstillverkare mm.
Vår chaufför Kevin, 7:e generation på ön, kunde sin historia och pratade med oss i bussen i stort sett nonstop i två dagar!

Nu är vi åter i Adelaide, i morgon hämtar vi vår hyrbil och ger oss ut i vänstertrafiken till vindistiktet nordöst om staden för att senare köra efter Great Ocean Road mot Melbourne, där vi landar om ca en vecka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: