Melbourne

image

God mat och gott vin Melbourne Southside

image 

En av många fina broar över Yarra River

image

Melbourne siluette

image

Venedig?

image

Skylt på toan

image

Känguru i spenaten

image

Koalasimage image image

Ost och vin-provning på Phillip Island

Dag 1 Melbourne

Tommy hittade tack och lov tillbaka till hotellet. Vi ägnade resten av eftermiddagen åt en långpromenad i  Melbourne som är en vacker storstad (4 milj inv ung) runt utloppet av Yarra River i Hobsons bay som i sin tur är en av många i den skyddade bukt som ligger söder om Melbourne.

På södra sidan av floden har man etablerat ett spännande restaurang- och nöjesområde som är mycket attraktivt. Vackra kajer, storslagen konst i det offentliga rummet, roliga och spännande broar över floden och stor variation i publiken, gamla, unga, kontorsnissar, turister, boende osv osv.

Vi äter middag med utsikt över floden, hur romantiskt som helst…. Önskar bara att maten levt upp till förväntningarna…😜

2014-10-22

Dag 2 Melbourne

Vi kliver upp tidigt, eftersom vi är så ambitiösa och vill få ut det mesta av vår resa! Hotellet ligger väldigt bra till med närhet till floden och city inom promenadavstånd. På 100 meters avstånd ligger Sealife, det stora akvariet i stan! Jätteläckert placerat vid floden, med stor ambition att undervisa om maritim miljö och vad som kan göras för att se till att vidmakthålla rätta villkor för livet i hav och sjö. Under vårt besök ser vi hur proffsigt man tar hand om och undervisar på rätt nivå skolgrupper från 4-5 år till högstadieelever (alla har förresten skoluniform här), vi har mycket att lära här kan jag tycka.

Sen vill vi lära oss mer om opaler, vilket ju Australien är känt för, så vi uppsöker en affär/ museum där man kan lära sig om opalens tillkomst och se exempel på olika kvaliteter och objekt. Jag visste inte att opaler var så komplexa, och att opaler finns i så olika färger, från nästan skimrande vitt till skimrande rött  men det är de som är blå till gröna i allehanda skimrande nyanser som är de mest fantastiska! Tråkigt nog är det mycket lätt att göra fake-opaler med i stort sett samma uttryck, vilket gör det mindre intressant att handla en dyr äkta när man kan köpa en fake i butiken intill för tusendelen av kostnaden…

Sen tänkte vi besöka marknaden, men tyvärr var den stängd på onsdagar, så den promenaden var förgäves!  Kvällens middag på Southside kompenserade gårdagens bottennapp! Mmmm för sashimi och sushi och red snapper!

Vi avslutade kvällen med en resa upp till 86:e våningen i Eureka Tower för en solnedgångsupplevelse av Melbourne.

Dag 3 Melbourne

Vi hade en bokad resa till Phillip Island denna dag  vi hämtades med buss vid 11-tiden för en 2-timmarsresa längs den östra sidan av bukten ner till ön. Här besökte vi först en farm som specialiserat sig på att odla ”Bush tuc” ätbara växter utifrån aborigional tradition, vi gick genom planteringen och luktade och smakade vartefter vi serverades lunch baserad på de foreller man odlade på farmen och grönsakerna.

Sedan besökte vi Koala Conservation Centre, japp – där fick vi absolut se koalas när oss!

Sen var det dags för en liten titt på motorcykelracebanan på ön där man just helgen före körde GP-tävling  detta var en extratitt pga att Tommy uttryckt sitt intresse för detta! Så skapar man nöjda kunder!

Sen vinprovning… Nja vinerna på Phillip Island är väl inte de bästa jag smakat… En tillhörande ostprovning får tummen upp!

Efter ett stopp i Cowes för lite proviantering är det äntligen dags att se det vi kom för: The Penguine Parade!

Dvs när pingvinerna kommer upp ur havet efter en dag till sjöss (de följer tiden för solens nedgång) tågar de över stranden i grupp(er) för att hitta sina nästen och familjer. Denna händelse har man gjort en stor grej av och turister kommer i bussar och privatbilar för att betitta detta… Medan mörkret sänker sig (svårt att se pingvinerna) och vinden blåser jäkligt kallt från havet…! Den stora behållningen var egentligen de riktigt vilda kängurus som tittade upp här och var på grässlätterna längs vägen eller som plötsligt stod på vägen i ljuset från vårt fordon! Vi var inte åter på hotellet förrän 00.30. Tidig uppstigning för att ta taxi till flygplatsen.

Nästa stop: Sydney!

Annonser

2 svar

 1. Så himla roligt att få följa med på resan, kan man packa ner en liten liten nalle, hör hört att är ena sura små varelser med söta! Här regnar det småkärringar och jag sitter på jobbet och försöker blir klar med hopplösa projekt – må bäst!!!!!!!!!!!! Kram ink

  Ingrid

  _________Försvarets Materielverk_________
  Ingrid Bergh
  FMV – Försvarets materielverk
  Swedish Defence Materiel Administration
  SE-115 88 STOCKHOLM, Sweden
  Visiting address: Banérgatan 62
  Phone: +46 8 782 4000 Direct: +46 8 782 4024
  Mobile: +46 70 373 40 24 e-mail: ingrid.bergh@fmv.se
  http://www.fmv.se
  P Please do not print unless really required.

  • Det är väl lördag? Gå heeem! Ta ett glas vi och kryp ner i badet med lite skum på toppen och ha det lite skönt. Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: