Blue Mountains

image

Söndag: utflykt till Blue Mountains. Vi hämtas kl 7.20 med liten buss. Resan till Blue Mountains tar ca 1 timme och under den timmen lär vi oss mycket om aussie life av vår chaufför/guide Rafael.

Blue Mountains heter så för att de skogar som ligger i området är eukalyptusskogar (kallas här gum-tree, varav det finns ung 600 sorter av här i landet). Dessa träd avdunstar eukalyptusolja som gör luften blåtonad. Oljan är också eldfängd, vilket är orsaken till skogsbränder lik den stora som härjade i området för några år sedan.

Vi hade bokat ”hiking” vilket innebar 3 km promenad i mycket kuperad terräng på kanten till förkastningsbranten. Det var 34 gr varmt och det tog oss betydligt längre tid för oss att gå denna sträcka här än att promenera den därhemma i Stolpaskogen!

image

Fantastisk utsikt var det i alla fall, och vi var stolta när vi kom fram på darrande ben till parkeringsplatsen där vi hämtades upp. Övriga deltagare på bussturen hade ätit en 2-rätterslunch på en golfklubb…

image

Ett besök på botaniska trädgården i Blue Mountains ingick också i resan liksom en linbanetur över canyonen samt transport ned till botten av ravinen och upp igen. Där nere var tät regnskog, supermättad frisk och härligt sval luft.

En härlig utflykt som tog hela dagen!

Måndag: Sydney 

På schemat idag står Sydneys Royal Botanical Garden. Vi bor en bra bit ifrån, men med bra kartor kommer man långt. Efter en stärkande promenad, en god kopp kaffe med fin utsikt över simskolan i Andrew Chaltons Pool samt Woolloomooloo Bay, är vi redo för denna fina trädgård.

En enorm stadsträdgård med många fina träd, planteringar, sjöar, fontäner osv att njuta av. Vi gillade den skarpt och stannade i flera timmar spankulerande hit och dit.

image

Det myckna promenerandet de senaste dagarna har dock slitit en hel del på oss. Våra fötter behöver vila lite. Imorgon skall vi bege oss på en liten tågresa, till Cronulla, söder om Sydney.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: