Cronulla

Vår sista dag i Sydney, gör vi en tågresa till Cronulla, en förort söder om Sydney.

image

Där bor Ingrid och Roland, som flyttade till Austalien 1972. Roland har en verksamhet som erbjuder fiskeutflykter till havs, och vi hade ursprungligen tänkt boka oss för en sådan. Men tyvärr råkade båtens motor ut för problem som innebar att båten var tvungen att tas in för reparation.
Roland och Ingrid hämtade oss på Cronulla station, och tog oss sedan till sin båtklubb. Där åt vi en gemensam god lunch vartefter vi inspekterade den tomma båtplatsen😉!

image

Men tänk er bara det, luften lika varm såsom den bästa svenska sommardag, solen, luften, dofterna, vattnet, som jag var tvungen doppa fötterna i, och som höll uppfriskande 19-20 grader antagligen. Vi besåg övriga båtar i marinan och konstaterade att i stort sett alla var betydligt större än samtliga på vår egen båtklubb.

image

Vi gillade särskilt låsningen av dörren till bryggan, glasdörr med kortläsare! Något för Näsbyviken tycker vi!!!

image

Sedan åkte vi till den marina där Rolands båt reparerades.

Roland slutade sitt jobb inom IT för 12 år sedan (Alcatel) och satsade på detta, han är ensam om att erbjuda detta på orten.  Ca 800 personer per år tar han ut med sin båt, företrädesvis på helger.

Så här ser Rolands båt ut:

image

Vi fick också möjlighet att besöka ”Last Samurai” en 62-fots båt (skepp tycker jag) som ägaren nyligen kört hem över Stilla havet, från San Diego i Californien, via Hawaii. Dieseltankarna höll 9000 liter, förbrukningen var 3 l/Nm, vilket är väldigt bra, vår egen båt tar 2 l/ Nm, vilket VI tycker är bra…

Motorn var en John Deere diesel men man hade också ytterligare en hydraldriven motor för säkerhets skull.
Resan över Stilla Havet tog 4 månader, med många stopp på vägen, ibland förorsakade av vädret.

image

”Last Samurai” 62 fot.

image

Ingrid och jag inspekterade köksregionerna, kyl, frys, mikro, diskmaskin,  induktionsspis med ugn och sopkompressor förutom allt annat som behövs i ett hushåll, typ brödrost, vattenkokare, kaffebryggare osv…

I ”källaren” tvättmaskin och torktumlare och stor frys. I LOVE IT!

image

Här en bild av säkringsskåpet.

image

Dubbla radarsystem

image

Roland erbjuder sig att gasta ombord!

image

En titt in i motorrummet, ja vad skall man säga? To die for!

image

Denna bok är tydligen bibel om man skall segla ”The Pacific”!

image

Jag vill bara informera om att ägaren är 83 år, rätt nyligen hjärtopererad med en ny klaff. Han hade insett att det var på tiden att realisera sina drömmar, så han gjorde slag i saken helt enkelt och skaffade sig sin drömbåt. Han har iofs ett helt livs erfarenhet av båtar, så han vet vad som krävs! Det var jättekul för Tommy och mig att få komma ombord på en så fin båt, den är verkligen fräsch, välbyggd och genomtänkt.
Efter detta stopp åkte vi hem till Ingrids och Rolands hus för kaffe. De hade nyligen renoverat det hus de bott i under många år, och det var en mycket lyckad renovering och verkligen inspirerande! De hade genomgående bytt golv i bottenvåningen, till bambugolv, och det var verkligen jättesnyggt!

Bara att ha en sån fin pool i trädgården är ju en riktig lycka, jag förstår att barnbarnen (3-åriga tvillingar) gillar att vara hos mormor och morfar! Och ett sånt badrum som det åstadkommit i övervåningen vill jag också ha…😊

För vår del var det en verkligt trevlig dag!
Vi åkte tillbaka med ”pendeln” och var åter på hotellet före 17.30, allt funkade helt perfekt.

Ikväll hade bjöd man på thailändsk seafood-gryta i loungen. Vi lät oss väl smaka och drack både av det mousserande och det röda goda vinet från Barossa Valley de bjöd på! Nu har vi nyttjat uppgraderingen så mycket vi kan och tror/tycker att vi fått valuta för det vi betalat extra!

Tack Ingrid och Roland för en trevlig dag, ni är SÅ välkomna till oss om ni har vägarna förbi någon gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: