New Zealand

Jaha, då är vi då här! I New Zealand! På Sydön närmare bestämt. Vi lämnade hotellet i Sydney kl 7.00 för att var säker på att alla procedurer för resan skulle hinna klaras av. Att ta sig ur en storstad kl 7 en vardagmorgon, kan ta sin tid, när man inte är bekant med hur hård trafiken kan vara, så det är bäst att vara i god tid med alla förberedelser.
Allt gick dock som på räls. Väl framme i Queenstown tog det dock en avsevärd tid att ta sig genom passkontroll och tull, behövde visa upp undersidan på mina vandringskängor för att bevisa att jag inte bar med mig något olämpligt in i landet från Australien.
Nästa steg var att få tag på husbilen, en 6,4 meter lång sak byggt på ett Fiatchassi. Hyrbilsfirman hämtade upp oss, och när väl de ekonomiska frågorna var avklarade följde undervisning i hur man hanterar en husbil! Sen skulle vi hitta första övernattningsstället, vänstertrafik, ny bil och okänd destination…men det gick bra! Vi övernattade 2 nätter i Qeenstowns Top10 Creeksyde, helt perfekt anläggning för campervans! nära centrum av stan och med alla faciliteter man kan behöva! Vi ser och lär oss, detta är vårt första försök!
Stan fokuserar på sport, många affärer med utrustning och arrangemang för den otroliga miljö som finns runt omkring oss.
Dag 2 åker vi upp med linbanan till toppen som ligger alldeles ovan Queenstown och den fantastiska utsikten glömmer man inte i första taget.
Efter 2 nätter i Queenstown reser vi vidare mot Te Anau. Där tar vi återigen i på en Top10-anläggning. De är otroligt fräscha och välhållna och har allt man kan begära för en anständig summa. Te Anau är litet, och är som turistort en plats som tillhandahåller genvägar till Milford Sound och Doubtful Sound t ex. Vi väljer att parkera bilen och tar en buss/båt/buss/båt-resa till Doubtful Sound för att se den makalösa natur som finns i Fiordland. Man tänker hela tiden på Frodo och hans kompisar…
I morgon fyller jag 60. Vädret är lynnigt, det kommer att regna och blåsa (man varnar för 200 mm regn!) så vi har bestämt oss för att ligga ytterligare en natt här på campen. Vi tar inga risker! Att köra vänstertrafik i en okänd miljö på smala branta vägar i dåligt väder är inte en hit!
Jag kommer således att få min champagne-frukost i alla fall!

IMG_6586.JPG

IMG_6481.JPG

IMG_6574.JPG

IMG_6571.JPG

Annonser

4 svar

 1. Hej Gunilla!
  Tack för att jag får följa din blogg.
  Spännande resa och du är lika energisk som vanligt!

  Grattis på födelsedagen i morgon hoppas den blir särskilt minnes värd!
  Hälsn Hasse

 2. Happy birthday Gunilla!

 3. Hej o hå, som sagt ett STORT GARATTIS på din dag idag med vyer som är värdig en nybliven 60-åring! Klockan är straxt 11.30 i den här byn och dimman har knappt lättat. Massor med födelsedagskramar från Inkan PS Hälsa Tommy!

  Ingrid

  _________Försvarets Materielverk_________
  Ingrid Bergh
  FMV – Försvarets materielverk
  Swedish Defence Materiel Administration
  SE-115 88 STOCKHOLM, Sweden
  Visiting address: Banérgatan 62
  Phone: +46 8 782 4000 Direct: +46 8 782 4024
  Mobile: +46 70 373 40 24 e-mail: ingrid.bergh@fmv.se
  http://www.fmv.se
  P Please do not print unless really required.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: