Te Anau till Dunedin

Te Anue i morse kl 7:10 Inatt regnade det i stort sett oavbrutet, med några få uppehåll på några minuter.

Jag mådde inte riktigt bra efter maten och var spyfärdig men klarade natten. Kände mig dock lite ynklig, men gaskade upp mig när jag läst alla födelsedagsgrattis på fejan och i mailen.

Tack alla gulliga!

Vi har tittat på väderleksutsikterna och enligt 10-dygsprognosen kommer det att regna i stort sett hela tiden på hela Nya Zealand, det är bara att gilla läget… Sikten är hyfsad så vi kan se på den vackra naturen, fast vi saknar värmen i Australien, här pendlar det mellan 7-15 grader, nästan som hemma har vi förstått, dock slipper vi frosten, än så länge.😁

Jag glömde nämna att det är rätt svårt att sova när regnet vräker ner på bilens plåttak och hela ekipaget ruskar i stormbyarna. 😝

Vi kom iväg vid åttatiden genom regnet på Southern scenic route med destination Dunedin, ca 45 mil att åka. Vi for fram genom regnet i maklig takt, tog en paus i Riverton på Mrs Clark’s cafe, established 1891. Genuin miljö med för ett landsortscafé gott kaffe och en jättegod kaka med plommon och mandel-  lite uppvärmd med naturell youghurt mums! Så småningom en lunchpaus i bilen, med pasta och uppvärmd korv efter vägen, bättre lunch har man ju ätit, därefter for vi vidare på slingrande nästan alpvägar, vi ser får, vid får, vid får i all oändlighet på bergssluttningarna med avbrott för några kor och tjurar.

Fårpopulationen är tiofalt större än Nya Zeelands folkmängd, 4,5 milj nya zealändare,  över 40 milj får… Vi kom fram till campen vid fyra tiden, de sista milen med lite sol och bara några droppar duggregn. Sen tog vi den lokala bussen till centrum, för att få i oss lite GOD mat. Det lyckades vi med.

Jag tog dagens fisk som visade sig vara något som kallades Silver Trumpeter (en vitfisk) perfekt tillagad med grön sparris och bacon, ugnstekt potatis och en liten sallad. Tommy tog en ribeyed steak medium rare med rostade grönsaker och ugnsbakad potatis, med en pepparsås, helt Ok. Det blev en bra ersättning för födelsedagsmissen.

Vi sparade pengar med att åka buss istället för taxi, och vi kände oss jätteduktiga! På bussen tillbaka stannade chaffisen utanför vår campsite. Ingen hållplats där men han gjorde det som en extra service. Skulle vara på 691:an eller?😝 Imorgon får vi se om vi kan åka och se på Royal Albatross som häckar på Otagohalvöns norrända.

IMG_6628.JPG

IMG_6629.JPG

IMG_6636.JPG

Tuffa grabbar i NZ!

IMG_6641.JPG

Bergssidorna är översållade med blommande ginst

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: