Timaru – Christchurch

Vi övernattade i Timaru. En liten stad som vi inte gav den uppmärksamhet som den säkert förtjänade. Regnet vräkte ner och vi kände oss allt annat än glada. En liten utryckning till en stormarknad i närheten för att fylla på förråden var enda aktiviteten vi förmådde.

Natten var orolig, mer regn som smattrade på bilens plåttat, och kallt därtill.

Vi gav oss iväg mot Christchurch. Landskapet var nu plattare än platt. På bild hade vi sett att de sydliga alperna skulle finnas i fjärran, men de var helt osynliga för oss. Enorma fält som avgränsades med 10 meter hög och 2-3 meter breda barrhäckar, lika långa som de enorma fälten. Bevattningsmaskinerna sprutade vatten trots att regnet vräkte ner. Programmeraren hade nog drunknat…😝

Vi handlade bullar på ett bageri och satt en stund på en rastplats för att se om detta kunde pigga upp oss, men nej…

Deppar med bulle i bilen

Vid Ashburton stannade vi för att det finns ett historiskt flygmuseum där. Vid ett enormt gräsflygfält låg några hangarer och plåthus där museet fanns. Några äldre gentlemän skötte det hela, som uppstått för att hedra minnet av den träning som nya zealändska unga män genomgick där under 2:a världskriget.

"Personalen"

Personalen

Översikt

Översikt

Helikoptertyp som används för att hämta upp vilt  från vildmarken

Helikoptertyp som används att hämta upp vilt med

Något för Ellen?

Något för Ellen? Morfar får bygga!

Vi fick personlig guidning av en av herrarna (endast en till gäst) och då gäller det att spetsa öronen, nya zealändska är inte helt enkelt… Var i alla fall intressant och alltid trevligt att prata med urinnevånarna!

Tommy fick provsitta en jet, glad som en lärka!

Lycklig som ett litet barn

Sen vidare mot Christchurch. Tidig incheckning, vilket var tur, campen blev full, vilket inte var att undra på, med detta väder… Vi tog på oss alla regnattiraljer och promenerade till ett stort shoppingcentrum som visade sig ligga inte långt bort. Där lyckades vi spendera några timmar, inte mycket annat att göra. Inga utsikter, bungy jumps, forsränningar på agendan sas…

Vi tar nya tag i morgon!

Annonser

2 svar

  1. Yep, you need to sharpen your ears in NZ. We walked in to a restaurant in Wellington and asked what they would recommend. She said:
    Fesh n’ cheps is fresh today…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: