Rotorua – Hot Water Beach – Coromandel – Auckland

På vägen till Canopy Tour gick vi genom Farmers Market i Rotorua

image

 

 

 

Farmers Market i Rotorua

Vi såg annat konstigt också…

image

 

 

 

Ducktour

En Canopy Tour innebär att man låter sig spännas fast i en sele, och svingar sig därefter ut mellan trädtopparna glidandes på en lina i fritt fall… som den bästa dagen när du var liten!

image

 

 

 

 
Miljön vi genomförde detta i var den allra underbaraste, en Nya Zeeländsk skog! Totalt hänförande faktiskt!

image

 

 

 
Vi fick också lära oss massor om den kamp man gör för att bevara det unikt nya zealändska, genom att försöka döda oppossum, förvildade katter, råttor och ”stout” (vesslor?) som äter ägg och ungar av kiwis och annat av det unika nya zealändska djurlivet. Ett gigantiskt arbete.

Nästa dag ställde vi kosan mot Hot Water Beach på östra sidan om Coromandelhalvön. Här kan man gräva sig en varmvattenpool vid lågvatten i sanden på stranden. Varmvattnet som stiger upp ur den vulkaniska underjorden kan hålla så mycket som 62 grader…

image

 

 

 

Folk vallfärdade, vi besåg och åkte vidare. Kosan ställdes mot staden Coromandel på västra sidan om halvön.

Denna dag lyste faktiskt solen, vi var mycket glada för det och såg äntligen skönheten i det landskap som vi hittills endast anat  i regndiset!

Färden över Coromandelhalvön är endast till för de väldigt erfarna bilförarna och för passagerare med starka nerver. Det går nästan inte att beskriva hur krokigt, backigt, bergigt och smal denna väg är. Utsikterna är helt hänförande, men man vill verkligen inte att bilföraren skall se något av detta, med risk då att åka ut för stupen..

image

 

 

 
Väl framme i staden Coromandel, vilade vi oss en stund (det behöves, såväl för bilförare som för passagerare!) sedan gjorde vi en liten tågresa!

En man började bygga en liten tågbana i början på 80-talet, på sin mark, för att lättare kunna frakta lera till sitt krukmakeri. Detta har resulterat i att han sedan dess har byggt den mest makalösa järnväg efter bergssidan upp på toppen av ett berg. Vi reste tor med hans lilla tåg, en timme och det var verkligen en underbar liten pärla! Hittills har hans tåg fraktat 1 miljon passagerare sedan han först började med detta!

image

 

 

 

Allt var i miniformat. Jag filmade mest denna gång, så det blev inte så många bilder till bloggen tyvärr!

Vi övernattade i Coromandel. Idag har vi gjort resan till Auckland. I natt är sista natten i husbil. Det har gått jättebra, vi har lärt oss att samarbeta i stort som i smått här, så själva vistelsen i husbilen har inte varit något problem. Men jag måste erkänna att det skall bli skönt att ha ett eget badrum, att kunna duscha och gå på toaletten utan att göra det med en massa okända människor runt omkring är nog det jag saknat mest.

I morgon natt sover vi på hotell, sen flyger vi till Cooköarna. Vet inte hur det är med Internet där, vi får se om vi kan ladda upp något därifrån!

Annonser

2 svar

  1. Hej Gunilla och Tommy, thank you for the blog. As you arrive in Aitutaki on a SAAB 340 you will be staying on the east side of the main island. I recommend the you do a day trip to Aitutaki Logoon Resort, swim in a beautiful lagoon or walk around the small island.
    I can also recommend Mike of Black Pearl Fishing Charters if you are interested in chasing mahi mahi. Or his wife Mere is doing guided snorkel tours.
    Take care and have fun!

  2. Följer er resa med nöje! Fortsätt ha det gott!
    Marianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: