Söderhavet 1

Som jag misstänkte var internetläget inget vidare ute på
Cooköarna, därav de senaste veckornas stiltje i bloggen. Så har kommer ett efterrekonstruerat sammandrag.
Sista natten innan återlämningen av bilen till hyrfirman, sov vi på en camp i södra Auckland. Jag hade dock råkat programmera in fel ”stad” i GPSen (trodde det skulle vara Auckland, men det var ett ortnamn söder om Auckland jag skulle lagt in), så vi körde först helt fel, rätt gatuadress men fel stad sas… och hamnade i ett väldigt trafikerat industriområde där det verkligen inte fanns någon husbilscamp.
Nytt försök, vi kom rätt efter en hel del turnerande. En större trafikomläggning med ”d-tours” hit och dit samsades inte med GPS-anvisningarna…och så hade campen bytt namn, så då körde vi fel igen… men skam den som ger sig!
Natten före avresan till Cooköarna, sov vi på Novotel vid flygplatsen, synnerligen bekvämt, bara tvärs över gatan från incheckningen.

Aikutaki

Flygresan från Auckland till Cooköarnas huvudö Rarotonga togimage ca 3,5 timme. Man flyger över datumgränsen, så man kommer fram dagen innan man flugit, plus 1 timme…
 

 

På Rarotonga böt vi flygplan till en liten Saab 340 med vilken vi flög i ca 40 minuter mot nordväst. Vi möttes med blomstergirland och transport till Tamanu resort på nordvästra Aititaku.image

Aitutaki är en mycket liten ö, med ett stort korallrev runtom, synnerligen vackert. Det finns dock inte så mycket att göra på ön. Vi gjorde en lagunkryssning och hyrde moppe i 3 dagar, av de totalt 5 dagar vi var där.

Lagunkryssningen var kul. En mycket begåvad ”guide” höll låda och underhöll oss på ett alldeles lagom sätt i 6 timmar på båten, sång och musik till ukulele, snorkling och bad, grillad fisk och grönsaksbord, allt utgående från båten. Precis lagom väder dessutom.

image

Enda mindre roliga inslaget var att jag glömde att jag stoppat telefonen i bikini-bh:n när jag slängde mig i vattnet efter att vi hade promenerat runt One foot island, en av öarna i lagunen. Där och då dog den, för att troligen aldrig mer uppstå. Det var väldigt tråkigt, den var ju alldeles ny efter förra doppet i Göta Kanal. Jag hade dessutom flera fina bilder lagrade, som jag ännu inte hunnit ladda upp i ”molnet”…:-(

IMG_6961
Aitutaki är som sagt en liten ö, 16 km runt om.
Att köra runt tar kanske 1 timme… så man får anstränga sig en hel del för att utnyttja en moppe i 3 dagar!
Efter att ha rundat ön i långsamt tempo, ätit långlunch på resturang vid lagunkanten och badat en stund i ljummet turkosblått vatten ena dagen kör vi nästa dag härs och tvärs genom öns inre, där det är både kuperat och tämligen obanad terräng här och var. En utkikspunkt på 118 möh besöktes t ex. Bananodlingar och grönsaksodlingar ligger i uthuggningar i djungeln/skogen, tuppar och hönor och krabbor springer fram och åter över vägen, krabborna har kommit fram efter nattens regn och de är tusentals som rusar åter ut i bushen hotande med sina klor när de känner vibrationerna i marken när vi kommer. En till långlunch på The Boat Shed och därefter en stilla eftermiddag på verandan till vår bungalow.

image

Det är viktigt att ha med sig gott om böcker så man har något att sysselsätta sig med när man är på ett ställe som Aitutaki. Varken TV eller radio, internet är så dyrt att det inte känns OK att köpa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: