Söderhavet 2

Efter 5 övernattningar på Aitutaki, flyger vi tillbaka till Rarotonga. I planet får vi veta att det ”äntligen” regnar på Rarotonga. Vi möts av skyfall och paraplyer när vi kliver av planet.
Lägenheten i Muri (sydöstra ön) är utmärkt, och ligger alldeles vid havet. Det är mycket vackert beläget.

image
Men… det regnar! i själva verket genomlider vi tropiska skyfall under 3 av de 4 dagar vi är på Rarotonga.
För att få ut något av vistelsen ändå hyr vi bil, och rundar ön några gånger med den. Det är 3,6 mil runt ön så det är ganska snabbt gjort….!
En tävling för utriggare pågår under hela veckan på ön (VM), vi tycker mycket synd om alla som tävlar då man får genomföra alla tävlingar i skyfall. Tyvärr lyckas vi aldrig pricka in något tillfälle för att kunna se någon tävling, det var liksom oklart var och när de skulle gå av stapeln.

image
Vi hittar också en tillverkare av ukulele, som vi besöker och handlar ett instrument av. Vi blir grundligt informerade om hur han gör, vilka träslag och material han använder. Kul!

image

Sista dagen lyser solen, och då ser vi att detta egentligen är paradiset!
Korallblått vatten, vita korallsandsstränder, grönska och sol förändrar vår sinnesstämning helt och hållet! underbart skönt!
Vi promenerar på stranden och ligger i solstol och slappar helt den sista dagen!

Så kommer då den dag då hela vistelsen på andra sidan jordklotet tar sitt slut!
Vi flyger från Rarotonga till Auckland och efter 3,5 timme kommer vi fram dagen efter, minus 1 timme….! Efter 3 timmars uppehåll i Auckland, där vi checkar in alla våra väskor ända hem till Stockholm, flyger vi vidare till Hongkong, 11 timmar… nu börjar det krypa i benen… alla filmer värda att ses i Cathays utbud har setts. Till slut är vi framme och på flygplatsen i Hongkong tar vi hotellets transport till Novotel Citygate. Tidsskillnaden mellan Auckland och Hongkong är 5 timmar. Så när vi väl kommer i säng är klockan i Hongkong ca 22 men vår inre klocka säger 3 på natten.
Nästa morgon reser vi vidare mot London. Ytterligare tidsförskjutning förstås (8 timmar) och 12 timmars flygtid. Tack och lov är det ny månad, så man har lagt till nya filmer i flygets filmrepertoar! T ex såg jag Lasse Hallströms senaste ”100 steg från Bombay till Paris”, en trevlig liten film i Chocolat´s anda!
Säkerhetskontrollen på Heathrow är verkligen nervpåfrestande, särskilt när man rest så länge och är i sådan tidsmässig obalans. Egentligen är det konstigt att det inte blir upplopp, så idiotiskt som det är med kontroller, kontroller, kontroller ideligen, av samma saker om och om igen. Under resan från Rarotoga till Stockholm scannades vi 6-7 gånger, utan att någon gång ha gått utanför flygplatserna dess emellan. Helt sjukt!
Nå, äntligen hemma! 2 grader kallt, klockan är 1 på natten terminal 2, inte en taxi att uppbåda… efter ca en halvtimme har det dock ordnat sig och vi är hemma med hela vårt pick och pack! Inget hade kommit bort under hela den långa vägen från Auckland! Helt fantastiskt!

Nu  är hela vår underbara resa över, vi har haft det så härligt, och det har gått helt utan några problem. Vi har dessutom lyckats hålla samman och samarbeta under hela resan, en bedrift bara det faktiskt. Att vara tillsammans dygnet runt i 2 månader kan ju vara påfrestande, men faktum är att det inte har varit det, vi har bara haft det härligt tillsammans!

Hoppas ni haft nöje av bloggen, det har funkat som att föra dagbok för oss, ett sätt att hålla reda på vad vi gjort och när. Nu återstår att sortera och organisera alla våra foton, sen är det dags att börja planera nästa resa!

Tack till Sandra på Australienresor som hjälpte oss planera och boka upp allt under resan!

2014-12-07

Gunilla & Tommy

Annonser

Ett svar

  1. Hej Gunilla och Tommy,
    Thank you for the blog. So it sounds like you had a bit of bad luck with the weather. Anyway, we think it is a wonderful place for a holiday. Chat later at some stage.
    We wish you Merry Christmas and a Happy New Year.
    Roland and Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: