Estland, Laulasmaa Spa Hotel

Så är vi då äntligen avresta! Efter en veckas förberedelse tog vi färjan från Kapellskär över till Estland och Paldiski.

Det är mycket man behöver tänka på innan man kan resa bort så länge. Försäkringar t.ex. Bilförsäkring, hemförsäkring med förlängning utöver 45 dagar, samt allmänt se över försäkringsskyddet om något skulle hända oss själva.

Vi behövde också se till båten, eftersom vi inte är hemma när det ordinarie upptagningstillfället är, löste vi detta genom att köra upp båten till Grepens marin i Öregrund och lägga den på varv över vintern. Där kommer man också att se över målning och lack, vilket ju varit ett arbete vi borde gjort själva för länge sedan men skjutit upp år för år…

Sen har vi tomten, med rabatter och häckar och så växthuset givetvis. Erika som hjälpte oss med tomten efter grundisolieringen kommer att se över trädgården och våra närmaste grannar passar såväl växthus som post och annat som kan uppstå när vi inte är på plats! Ovärderligt och det som möjliggör för oss att resa ut överhuvudtaget! TACK!

Våra barn har lovat att vara back-up om det skulle behövas.

Nåväl – vi behövde vara vid Kapellskär 2 timmar före avgång. Det kändes väl lång tid, men vi gjorde som vi blivit anvisade och anlände i god tid. Det var ju tur det, eftersom avgångstider (12.15) visade sig vara estnisk tid- dvs en timme före svensk tid. Således avgick färjan 11.15…

Överfarten var verkligen underbart händelselös. Oändligt klarblå himmel, strålande sol och plattvatten. Så skönt och helt motsatt förra gången vi reste, då vi kom från Kökar med vår egen båt. Vi färdades i gammal sjö och jag låg i akterruffen för att bemästra sjösjuka, usch…  Den här gången hade vi nästan en hel färja för oss själva. Jag räknade antalet passagerare, och jag tror vi var 12 stycken… Hela bildäcket var tomt…jag låg ute i solen på en flytvästlåda och bara njöt!

Vi såg inget av Paldiski när vi anlände. Det var helt mörkt, vi ställde in GPS:en på Laulasmaa och körde. Mycket fina vägar, väldigt lite trafik. Vi fick ett fint rum, som vi somnade i nästan bums.

Det är ett väldigt fint och modernt hotell, som linger i en gammal tallskog precis vid havet. Mycket vackert. Hotellets SPA-avdelningen har 6 bastu av olika typer, samt bubbelpool, swimmingpool etc.  Restaurangen håller väldigt hög klass.

Vi har i alla fall unnat oss såväl massage som pedikyr, manikyr och ansiktsbehandling, vi tyckte att vi skall börja resan med stil!

Imorgon checkar vi ut, då tar vi oss till Tallin och stannar där 2 nätter. imageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Ett svar

  1. Huset står kvar! Vi som är kvar här hemma jobbar och sliter. Men solen skiner även på oss! Fortsätt i samma anda! Är inte alls avundsjuk….😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: