Portico di Romagna

En helt underbar natt, kyrkklockan slog var timme, men inget av detta hörde jag förrän klockan 5. Det hör verkligen till ovanligheterna att jag inte vaknar några gånger under natten, så detta ”under” får tillskrivas den goda maten, den underbara luften och den härliga sängen med sköna vita lakan.

Och så gav vi oss i kast med frukosten. I källarvalven i det gamla klostret/hotellet serveras frukost. Man får vara försiktig så att man inte föräter sig och inte kan göra något sedan resten av dagen 🙂

En promenad i omgivningarna är också att rekommendera. Varför inte lägga ett antal höjdmeter under vandringsskorna och promenera en bit på vandringsleden till Assissi?

Det gjorde vi, sen började det regna och underlaget blev väldigt halt, så då valde vi att återvända.

En kort fika på den lilla kaffebaren där vi i smyg betraktade ”orrspelet” som en av traktens ungkarlar utsatte tjejen som skötte baren för. Det var både rörande och roande, hade han haft fjädrar, då jäklar…!😂😂

När regnet lagt sig tog gick vi en sväng utmed floden, solen tittade fram och vi fick chansen att sitta en stund vid vattnet, med lite ost och ett glas vin och göra absolut ingenting!

Middagen på kvällen bestod denna gång av

Primo: en vackert upplagd osttallrik med syltade och marinerade grönsaker
Ingen secondo – men pasta: tagliatelle med cantarelli och porcini (Karl-Johan)
Carne: Vild-kanin på spenatbädd, med balsamicomarinerad druvor, smålökar och äpplen
Dolce: Kakifruktgelé på grand marnierglass, med apelsinsås och granatäpple…


För er som inte ätit kanin vill jag bara säga: gör det – väldigt väldigt gott och smakrikt! Tydligen svårlagat dock, tillagas på mycket låg värme under lång tid. Det minsta det går över och blir för varmt, blir köttet alldeles för torrt och oätligt i stort sett! Allt enligt äldste sonen i huset, sommelier tillika kvällens kock.

img_2523

Vi får väl se om vi kommer tillbaka till detta fina ställe någon mer gång i livet. Vi sade i alla fall: Hejdå – till vi ses nästa gång! A prossima volta!

img_2496

Annonser

2 svar

  1. Oh så härligt det låter! Men snart är det vår tur, dock inte lika länge som ni. Fortsätt att njuta !

  2. Hej på er
    vilken angenäm resa ni gör .Historie och geografi får jag på köpet när jag äntligen laser denna blogg.Er resa väcker manga egna minnen som jag gärna delar när ni är hemma.
    Njut av fortsatt härlig trip./ Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: